Rafah: U izraelskim napadima tijekom noći poginulo petero Palestinaca

IZRAELSKA je vojska u noći sa srijede na četvrtak u Rafahu ubila petero Palestinaca, proširivši svoje vojne akcije u području unatoč osudama međunarodne zajednice, izvijestili su palestinski izvori.

Istodobno je u tom području uništeno petnaestak kuća, među kojima i ona dužnosnika radikalnog pokreta Islamskog džihada Nafeza Azama. Jedan od poginulih Palestinaca stradao je kada je na Rafah ispaljena raketa iz helikoptera. Nije poznato je li riječ o palestinskom borcu ili civilu.

Izraelska je vojska u srijedu navečer proširila vojne akcije u području Rafaha stigavši do izbjegličkog kampa Brazil i četvrti Salam smješenoj u istočnom dijelu Rafaha. Izraelski vojni radio izvijestio je da su u to područje poslana tri pješačka bataljuna i jedna tenkovska brigada.

Od srijede je u Rafahu u izraelskim napadima poginulo 19 osoba. Izraelski dužnosnici, među kojima i ministar obrane Shaul Mofaz izjavili su da će se izraelske vojne akcije pokrenute u Rafahu u utorak nastaviti unatoč osudama koje stižu iz cijelog svijeta.

Pročitajte više