Ramallah: Abbas će tražiti potporu članova parlamenta

PALESTINSKI premijer Mahmud Abbas, koji će se u četvrtak obratiti članovima palestinskog parlamenta, od njih će zatražiti potporu u "borbi" za neke ovlasti, koju vodi s predsjednikom Jaserom Arafatom, no na kraju njegova govora neće se glasovati o povjerenju, izvijestili su palestinski dužnosnici.

"Mahmud Abbas mi je rekao da će u govoru o onome što je postignuto u prvih 100 dana otkad je na premijerskoj funkciji, zatražiti povjerenje i potporu članova parlamenta njegovoj vladi i politici", kazao je za France Presse bliski premijerov suradnik, dodavši kako se danas sigurno neće glasovati o povjerenju.

Abbas je predstavnik umjerene palestinske političke struje kojega je na mjesto premijera, pod pritiskom Amerikanaca, u travnju imenovao sam predsjednik Arafat. Abbas je planirao zatražiti nove ovlasti koje smatra ključnima za postizanje trajnog mirovnog rješenja s Izraelcima, čemu se Arafat silovito opire.

Mahmud Abbas najavio je u srijedu i mogućnost podnošenja ostavke na dosadašnju dužnost ukoliko ne uspije u svojim namjerama.

Pročitajte više