Ramljak spiskao hrpu para na testiranje menadžera za nove vlasnike Agrokora

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

AGROKOR je angažirao strane konzultante koji su krajem prošle godine napravili procjenu njihovih menadžera za nove vlasnike, a sada žele angažirati još jednu headhunting agenciju.

>> Otkrili smo novi Ramljakov sukob interesa: Za savjetnika uzeo svoju bivšu tvrtku

Ocjenjivano je 187 menadžera višeg ranga da bi se budućim vlasnicima prezentiralo na koje kadrove mogu računati. Konzultanti su obavili niz intervjua i testova, a ocjenjivanje je završilo krajem prosinca, doznaje Index.

Agrokor: Procijenili smo 187 menadžera u 20 kompanija


"Procjena menadžmenta provedena je prošle godine i njome je bilo obuhvaćeno 187 zaposlenika u 20 ključnih kompanija. Procjena ljudskih resursa bila je sastavni dio planova održivosti poslovanja.

Postupak procjene provela je internacionalna konzultantska kuća Heads!, a o troškovima procesa izvijestili smo u sklopu redovnih mjesečnih izvještaja o troškovima poslovanja Agrokora d. d.", potvrdili su u Agrokoru. Napominju da je privremeno vjerovničko vijeće odobrilo angažman konzultanata za procjenu menadžera.

U tablici troškova savjetnika isplaćeno je pod stavkom ostalo (forenzika, ljudski resursi) u listopadu  5,28 milijuna kuna, a u studenom 4,56 milijuna kuna.

Nije nam poznato odnosi li se cijeli ili samo dio tog iznosa na Heads! Executive Consultancy. Za prosinac još nisu objavljeni troškovi.

Do prosinca je za sve savjetnike isplaćeno 213,8 milijuna kuna


No tu nije kraj angažiranja vanjskih savjetnika. Pred privremenim vjerovničkim vijećem, kako doznaje Index, još treba proći odluka aktualne uprave o angažiranju još jedne headhunting agencije - za niz savjetnika.

Iz Agrokora su Indexu odgovorili da je u tijeku proces u kojem članovi privremenog vjerovničkog vijeća biraju svoje financijske, pravne i savjetnike za ljudske resurse. Tvrde da izvanredna uprava ne donosi odluke o angažiranju tih savjetnika, nego je ta odluka na vjerovnicima, i nisu je još donijeli.

"Vjerovnici se moraju dogovoriti vezano uz budućnost Agrokora, a odabrani savjetnici im trebaju pomoći u procesu postizanja nagodbe. Trošak savjetnika platit će Agrokor odlukom Vjerovničkog vijeća", priopćili su.

U posljednjem javno dostupnom izvješću, onom za prosinac, vidljivo je da su do sada isplaćeni troškovi za stotinu savjetnika od 213,8 milijuna kuna. Ukupan trošak izvanredne uprave na čijem je čelu Ante Ramljak iznosi 418,8 milijuna kuna - do kraja studenog 2017. godine.

Pročitajte više