Rasisti sjekirom brutalno zatukli tinejdžera

ANTHONY WALKER, 18-godišnji student iz Velike Britanije, umro je u bolnici nakon što ga je rasistička banda brutalno zatukla sjekirom.

Napad na tinejdžera dogodio se u petak navečer u Huytonu, Merseyside.

Nesretni se Anthony te večeri nakratko zaustavio sa svojom djevojkom i rođakom na autobusnoj stanici ceste St. John. Na rastanku je Anthony krenuo putem prema parku, u kojem se i dogodio stravičan napad.

Djevojka i rođak ubijenog tinejdžera odmah su potrčali u pomoć, no kad su došli do parka, već je bilo prekasno.

17-godišnjaci su Anthonyja pronašli na tlu u lokvi krvi. U glavi mu se nalazila zabodena sjekira. 

Zamjenik načelnika policijske postaje Merseyside Bernard Lawson izjavio je kako se radi o ubojstvu iz rasističkih motiva.

"Ovaj zločin je vrijedan svakog prijezira, i mi ćemo se svim silama potruditi da pronađemo ogdovorne osobe. Čim smo došli na mjesto događaja, obitelj mladog, ubijenog dečka prva nam je pala na pamet. Obavijest smo morali priopćiti njegovoj majci i sestri, koje su bile potpuno traumatizirane i izgubljene." - izjavio je policijski zamjenik Bernard Lawson, koji radi na slučaju.

Anthony je bio mladi kršćanin, koji je ubzo trebao završiti pravo, te krenuti u odvjetničke vode. No, zbog huliganskih rasista, njegov je život završio prerano, a iza njega je u srcima njegove obitelji i bliskih prijatelja ostala tek velika praznina.

Iako je odmah nakon napada prebačen u neurološki centar Walton, umro je vrlo brzo od posljedica nagnječanja lubanje i drugih ozljeda glave nastalih udarcima sjekire.

Bernard Lawson zamolio je sve građane koji znaju ili su vidjeli nešto što bi moglo pomoći u rasvjetljavanju slučaja ovog brutalnog ubojstva, da se jave policiji i na taj način sudjeluju u hvatanju ubojice.

"Vjerujemo da se radi o domaćoj bandi, stoga je dužnost zajednice da pomogne policiji u rješavanju ovako teških i neshvatljivih zločina." -kazao je Lawson.

Pročitajte više