Raskalašeni američki kongresnik u suzama: "Jesam, slao sam ženama fotografije svog penisa"

AMERIČKI kongresnik Anthony Weiner jučer je u senzacionalnom javnom obraćanju priznao da je razmjenjivao hrpu fotografija i poruka eksplicitnog seksualnog sadržaja s najmanje šest žena, piše Daily Mail.

U šokantnom priznanju, posramljeni političar bio je na rubu suza kada se "slomio" i rekao novinarima da je prethodno lagao o slanju eksplicitnih fotografija kako bi od skandala zaštitio svoju suprugu i djecu. Osramoćeni se kongresnik suočio i s novom optužbom da je za sex chat s barem dvije žene koristio poslovni telefon.

No unatoč poniznoj isprici, zastupnik Demokratske stranke i predstavnik New Yorka u Kongresu u više je navrata ponovio kako neće dati ostavku jer nije prekršio nikakve zakone.

Ženama slao slike svog međunožja preko Twittera

"Napravio sam grozne stvari koje su povrijedile ljude do kojih mi je najviše stalo. Ispričavam se mojoj ženi i obitelji. Razočaran sam svojom vlastitom prosudbom i djelima", skrušeno je kazao Weiner.

Skandal je prvi put u oči javnosti dospio kada je poslao sliku svog međunožja studentici Gennetti Cordova. Kada je krajem svibnja priča objavljena, Weiner je tvrdio da je njegov Twitter profil hakiran i da to nije njegovo međunožje.

Jučer je priznao da je kriv za sva djela za koja ga optužuju. Upitan hoće li zbog skandala odustati od izbora za gradonačelnika New Yorka, rekao je "kako sad ne može razmišljati o izborima, već mora pokušati popraviti svoj odnos sa suprugom".

Osim braka ugrožena mu je i politička karijera

Anthony Weiner danas je suočen s hladnim prijemom čak i od strane njegovih najbližih suradnika u Kongresu, a njegova, nekoć obećavajuća, politička karijera visi mu o niti.

Prema pisanju Associated Pressa, vođa Demokrata u Kongresu Nancy Pelosi, kao i ostali predstavnici vodstva stranke, izrazili su svoje razočaranje Weinerom te požurili etički odbor Kongresa da pokrene istragu koja će utvrditi da li je zastupnik New Yorka prekršio etički kodeks ove institucije.

Republikanski zastupnici već su ranije istaknuli kako bi, bez obzira na to što nije formalno prekršio zakon, bilo moralno da se povuče iz politike, posebno ako se uzme u obzir da je to nedavno napravio republikanski zastupnik Christopher Lee, nakon što je otkriveno da je preko društvene mreže jednoj ženi poslao svoju sliku bez majice.

Pročitajte više