Posvađali se obrazovni sindikati. Dio najavio veliki prosvjed za idući petak

Ilustracija: Miranda Cikotić/Pixsel

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i školski sindikat Preporod danas su na presici najavili prosvjed za idući petak 9. veljače u 12 sati.

"Izrazito smo nezadovoljni. Ne vjerujemo kad nam kažu da se još stigne u svemu razgovarati, taj netko je već prekršio sva obećanja. Zato, zbog obveze prema našim članovima i stotinama e-mailova koje nam ovih dana dolaze i u kojima naši članovi upozoravaju na nelogičnosti, nove nepravde, nove pogreške koje se u sustavu stvaraju novim sustavom koeficijenata, mi 9. veljače u 12 sati dolazimo na Markov trg, to je ključna poruka koju smo željeli poslati s ove presice", rekao je Matija Kroflin iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. "Pozivamo i naše nečlanove i druge zaposlenike u sustavu", pozvao je Kroflin.

"Dakle, krećemo s ovom našom akcijom. Ona će biti fokusirana na radnike koji rade u osnovnim školama, srednjim školama, visokoškolskim ustanovama i znanosti", rekao je Željko Stipić, predsjednik školskog sindikata Preporod.

"Mi imamo skoro 20 tisuća članova. Naravno da bismo bili sretni da su s nama kolegice iz Sindikata učitelja. Ne samo da su dobrodošle, svi su dobrodošli. Ovo je stvar koja će obilježiti ovu generaciju sindikalista. Moramo napraviti sve da se ne dogodi ovo što je vlada zamislila", rekao je Stipić.

Uskoro opširnije

 

Pročitajte više