Raspisana tjeralica za haškim optuženikom Pavkovićem

ZA UMIROVLJENIM generalom Vojske Srbije i Crne Gore (SCG) Nebojšom Pavkovićem, kojeg haška optužnica tereti za ratni zločin na Kosovu, raspisana je tjeralica i potraga za njim je u tijeku, izjavio je novinarima u subotu ministar unutarnjih poslova Srbije Dragan Jocić.

Na pitanje hoće li general Pavković do 12. travnja biti u Haagu, kako je ranije najavljeno, ministar Jocić je izrazio nadu da će "Pavković u potpunosti odgovoriti zahtjevima Haškog tribunala".

"Zahtjevi su upućeni i prema državi i to je u ovom trenutku njen glavni interes i učinit ćemo sve da Srbija poštuje ono na šta se obvezala", naglasio je Jocić.

Na novinarsko pitanje ima li novosti o haškom optuženiku Ratku Mladiću Jocić je odgovorio da "tu nema nikakvih novosti" i da nema podataka o tome da je Mladić u Srbiji. "

Na pitanje o haškom optuženiku Goranu Hadžiću, odgovor je bio- "obavijestit ćemo vas".

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković , kako prenosi beogradski radio B 92, izjavio je da ako se ne zna gdje se kriju haški optuženici , što se ne bi smjelo dogoditi u jednoj sređenoj pravnoj državi , onda su "u skrivanje generala Nebojše Pavkovića , i ne samo njega, umiješane službe sigurnosti".

"Ukoliko Pavković nestane na isti način kao i Goran Hadžić, Srbija i Crna Gora neće dobiti Studiju izvedivosti, država će izgubiti kredibilitet u Europi, a u pregovore o statusu Kosova ući će kao remetilački čimbenik", upozorio je Drašković.

Pročitajte više