Raspisuje se nagrada za informacije o Gotovini?

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin mogao bi u vrlo kratkom roku raspisati nagradu za informacije o odbjeglom haaškom optuženiku generalu Anti Gotovini.

Prema informacijama do kojih je došao "Jutarnji list", odluka o raspisivanju nagrade za informacije o Gotovini leži u Lučinovu stolu skoro godinu dana, a sada je samo pitanje pogodnog političkog trenutka kada će se raspisati.

Neimenovani sugovornik iz državnog vrha tvrdi da se nagrada do sada nije raspisala isključivo iz unutarnjopolitičkih razloga koji se tiču odnosa između stranaka vladajuće koalicije. Ističe kako je uvijek netko od stranaka vladajuće koalicije protiv takva poteza.

Procjenjuje da bi nagrada mogla biti oglašena u idućih nekoliko dana ili tjedana. Prevladava mišljene da je to bolje učiniti sada nego u tijeku predizborne kampanje. Ako ne dođe do raspisivanja nagrade to će značiti da premijer Ivica Račan i SDP nisu uspjeli dobiti odobrenje svojih koalicijskih partnera za takav potez.

Izvor "Jutarnjeg lista" nije želio otkriti koliko će iznositi novčana nagrada za informacije o generalu Gotovini. Tek je rekao da uvijek postoji mogućnost da se prvotna svota naknadno poveća.

Tvrdnju da hrvatska Vlada namjerava raspisati novčanu nagradu za točnu informaciju o generalu Gotovini potvrdio je i ministar vanjskih poslova Tonino Picula.

 

Pročitajte više