Raste broj mrtvih u Kramatorsku, poginulo i troje djece. Ozlijeđena beba

Foto: Telegram/DSNS

Broj mrtvih u napadu na pizzeriju u Kramatorsku porastao je na osam, objavila je ukrajinska služba za hitne situacije. Među poginulima je i troje djece, dvoje 15-godišnjaka i 11-godišnjak.

Ozlijeđeno je 56 osoba, među njima i dijete rođeno 2022. godine. Iz ruševina su spašene tri osobe.

Jučer su dvije ruske rakete pogodile Kramatorsk, grad u istočnoj Ukrajini, a jedna je pala na restoran u centru grada. Druga raketa pala je na obližnje naselje Bilenke. 

Guverner istočne regije Donjeck rekao je da je u restoranu u vrijeme udara bio velik broj civila. Snimke pokazuju u kojoj je mjeri razoren restoran u centru Kramatorska. 

 

Od pizzerije ostale samo ruševine

Od pizzerije u Kramatorsku ostale su samo metalne grede i ruševine u kojima se još uvijek traži žrtve. 

"Dotrčala sam ovamo nakon eksplozije jer sam ovdje unajmila kafić... Sve je razneseno. Nije ostalo ništa od stakla, prozora ili vrata. Sve što vidim je razaranje, strah i užas. Ovo je 21. stoljeće", rekla je 64-godišnja Valentina za Reuters.

Na jednoj od snimki koja se pojavila na društvenim mrežama vidi se kako čovjek krvave glave prima prvu pomoć na cesti. Na drugim snimkama vide se spasilački timovi kako u zaštitnoj opremi idu u ruševine. 

Kramatorsk je veliki grad zapadno od prve linije bojišnice u pokrajini Donjeck i vjerojatno ključni cilj u bilo kakvom ruskom napredovanju prema zapadu u pokušaju zauzimanja cijele regije. Grad je bio česta meta ruskih napada, uključujući napad na gradsku željezničku postaju u travnju 2022. u kojem su poginule 63 osobe.

Rusija je u više navrata poricala da u svojoj "specijalnoj vojnoj operaciji", kako naziva invaziju na Ukrajinu, gađa civilna mjesta. 

Pročitajte više