HDZ rastrošnu SDP-ovku poziva na ostavku, ona im odgovara: Vi ste bešćutni!

Foto: Hina

LOKALNI HDZ-ovci danas zatražili ostavku Lovrić Merzel, a SDP-ova rastrošna županica im je odgovorila: Vi ste bešćutni i bezobzirni! Kako god bilo, i jednima i drugima bitno je samo da su na vlasti. Ona Audi A6 vrijedan 430 tisuća kuna neće vratiti jer tvrdi da je uštedjela, a oni i dalje mogu samo svađati se s njom dok građani u jednoj od najsiromašnijih hrvatskih županija jedva spajaju kraj s krajem.

SDP-ovci opet izabrali Merzel Lovrić

Unutarstranački izbori održani su jučer u 19 gradskih i općinskih organizacija Sisačko-moslavačke županije na 28 biračkih mjesta. Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, koja je za vikend bila na meti prosvjednika zbog kupovine skupog automobila, dobila je 95,1 posto glasova birača (1194 glasa) SDP-a na jučer održanim unutarstranačkim izborima. Lovrić Merzel bila je jedina kandidatkinja za predsjednicu županijske organizacije, a izborima je pristupilo više od 60 posto SDP-ovih članova-birača. 62 glasa, odnosno 4.9 posto listića bilo je nevažećih.

Izbori su održani u 19 gradskih i općinskih organizacija na 28 biračkih mjesta, po principu jedan član-jedan glas. Jedini članovi koji na ovim izborima nisu imali pravo glasa jesu članovi koji su to postali nakon 19. svibnja 2013. godine, odnosno nakon održavanja posljednjih lokalnih i regionalnih izbora.

HDZ traži ostavku sisačke županice, koja ima potporu SDP-a

Na današnjoj HDZ-ovoj konferenciji za novinare, povjerenik Županijske organizacije stranke Ivo Žinić rekao je kako je neprihvatljivo obrazloženje o kupnji skupog automobila te da županica treba dati ostavku.


"Neprihvatljivo je njeno obrazloženje o kupnji skupog automobila, zbog toga jer dnevno prevaljuje oko 250 kilometara, te joj je potrebna veća sigurnost. Istovremeno su ceste na području županije u očajnom stanju. A tko pita za sigurnost naše učenike koji se svakodnevno do škole i natrag voze autobusima po tim cestama. Zbog nerazumnog trošanje novca i bahatosti, mislim da županica mora podnijeti ostavku", rekao je Žinić.

"Autić za županicu"

Lovrić Merzel prije nekoliko je tjedana zasjela u novi Audi A6 vrijedan skoro pola milijuna kuna. Smatra kako to nije rastrošnost te da će birači dati svoje mišljenje o tome na idućim izborima. Dok je njena županija jedna od najsiromašnijih u Hrvatskoj, njoj je nabavka skupocjenog automobila zabavna. Tako se našalila pred novinarima kazavši da će se javljati na telefon: "Halo, ovdje, Audi centar". Njeni Siščani svoje su zgražanje odlukom i kupovini automobila izrazili u subotu kada su organizirali akciju "Autić za županicu". 

Putem Facebook grupe "Autić za županicu" građani su pozvani da donesu igračke autiće i ostave ih pred njenim radnim mjestom, kako bi upozorili na svoje neslaganje s politkom županice. Pod motom "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli".

Lovrić-Merzel: prosvjed je održan po diktatu nekih političkih stranaka


Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel ponovila je danas kako je kupnjom Audija A6 smanjila troškove županiji, a ocijenila je da je subotnji prosvjed zbog trošenja novca na skupi automobil "održan je po diktatu nekih političkih stranaka".

Odgovarajući na pitanja novinara o tome na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj drugim povodom, rekla je i kako su prosvjedi legitimni i da protiv njih nema ništa.

Županica je konferenciju za novinare sazvala kako bi novinare obavijestila da je pronađeno rješenje za nastavak rada Dječjeg vrtića Krijesnice u Hrvatskoj Kostajnici.

"Iako nije u ovlasti županije, nego osnivača, grada Hrvatske Kostajnice, županija je iz stavke tehničke pomoći već izdvojila 1,4 milijuna kuna za plaće zaposlenika vrtića. Također je preuzela obvezu da od 1. prosinca te cijele 2014. godine osigura po 50.000 kuna na mjesec za rad vrtića", rekla je Marina Lovrić-Merzel.

Na pitanje novinara o kupnji luksuznoga službenog automobila Audija A6, odbila je odgovoriti hoće li će ga nakon mnogih kritika i prosvjeda i dalje voziti te je ponovila kako je njegovom kupnjom županiji smanjila troškove.

Na pitanje zašto vrtić spašava sada, u vrijeme kritika o rastrošnosti, a ne prije, odgovorila je kako su "tek sada ostvareni uvjeti jer je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje skinuo blokadu s računa Hrvatske Kostajnice" pa je deblokiran i račun vrtića. Najavila je da će županija platiti i 100.000 kuna, koliki je dug za neplaćene doprinose djelatnicima vrtića.

Pročitajte više