Rat narkobandi u Meksiku odnio 24 života



RAT NARKOKARTELA u meksičkoj državi Chihuahua u samo 24 sata odnio je 24 života, a sve žrtve su mladići u dobi od 18 do 25 godina života, potvrdile su lokalne policijske vlasti, a prenosi američka mreža CNN.

Prema istim izvorima, osam je osoba nastradalo u obračunu u gradu Juarezu, 10 ih je poginulo u pucnjavi u glavnom gradu Chihuahua, pet ih je likvidirano u mjestu Cuauhtemuc, a jedna u Parralu. Svi su ubijeni na javnim mjestima, na ulicama gradova ili u kafićima, potvrdio je glasnogovornik državnog odvjetništva države Chihuahua Carlos Gonzalez, koji nije mogao iznijeti pojedinosti ovih ubojstava.

Gonzales je objasnio i da su najnovija ubojstva samo potvrda eskalacije sukoba između dva vodeća narkokartela, koja se bore za prevlast u području Juarez, glavnom krijumčarskom pravcu za prebacivanje narkotika prema SAD-u.

Najnoviji sukob, koji se dogodio tijekom vikenda, tek je nastavak ranijih sukoba, u kojima je prošle srijede u sličnom uličnom ratu bandi na ulicama Juareza poginulo 15 osoba.

Pročitajte više