Raul Castro: Fidel se zadovoljavajuće oporavlja

KUBANSKI čelnik Fidel Castro, hospitaliziran prije mjesec dana, "postupno i zadovoljavajuće se oporavlja", rekao je njegov brat Raul, drugi čovjek režima koji je privremeno preuzeo vlast, prenosi u utorak službeni dnevni list Grannma.

Prema središnjem organu kubanske komunističke stranke, Raul Castro, koji je i ministar obrane to je izjavio u nedjelju tijekom primanja sirijskog ministra informiranja Mohsena Bilala kojeg je obavijestio o "zadovoljavajućem i postupnom oporavku" svog brata.

On mu je također potvrdio da na otoku vlada "apsolutni mir" te da narod podržava odluku o bitnom podizanju kapaciteta borbenih snaga.

Početkom mjeseca je Raul Castro, privremeno na čelu države od 31. kolovoza, odredio mobilizaciju "više desetaka tisuća" rezervista radi pripreme na mogući američki napad.

Sirijski ministar je prenio poruku predsjednika Bashara al-Asad koji je zaželio "glavnom zapovjedniku najbrži oporavak".

On je potvrdio nazočnost sirijskog predsjednika na summitu nesvrstanih u Havani od 11. do 16. rujna i Kubi je potvrdio solidarnost Sirije pred prijetnjama i napadima Bushove administracije", piše Granma.

Raul Casto je "ponovio podršku Kube sirijskom narodu suočenog s napadima i neprijateljstvima Tel-Aviva.

Pročitajte više