Ravnatelj OŠ Meje zaposlio krojačicu kao nastavnicu hrvatskog jezika?!

SPLITSKA policija prijavila je za zloporabu položaja i ovlasti 51-godišnjeg Slavka Vrgoča, ravnatelja Osnovne škole Meje. Sumnjiče ga, naime, da je nezakonito zaposlio apsolventicu kao zamjenu profesorici hrvatskog jezika, protivno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju. Terete ga da je znao da zamjena ne ispunjava propisane uvjete iz natječaja. 

Krojačica, ali studira u Mostaru

O slučaju se već pisalo prošle godine. Apsolventica je primljena kao zamjena, premda se na natječaj javilo 30-ak kandidata sa odgovarajućom kvalifikacijom i završenim fakultetom. Inače je po struci odjevni tehničar, tj. krojačica, a hrvatski jezik studira na Sveučilištu u Mostaru. 

Državnom odvjetništvu policija je poslala posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave prosvjetnog inspektora Ministarstva znanosti.

Zanimljivo je da je Školski odbor stao iza direktora Vrgoča. Trebala je, naime, i njihova suglasnost, budući da je sporna apsolventica u školi radila duže od dva mjeseca. Više ne radi, a Školski odbor je raspušten nakon što se otkrila neviđena blamaža. 

Pročitajte više