KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ravnatelj splitskog Doma završio u izolaciji

Screenshot: HRT

HELENA Bandalović, povjerenica u Domu za starije i nemoćne osobe u Splitu u kojem je buknula zaraza kazala je u RTL-u Danas da se ravnatelj Ivan Škaričić koji se našao na meti brojnih kritika nalazi u izolaciji. 

''Ravnatelj Škaričić je u izolaciji, obavlja svoje dužnosti, mi smo u redovitom kontaktu, u smislu koordinacije. Zauzimanjem Ministarstva demografije dobivamo u utorak pojačanje u vidu njegovateljica i još medicinskih sestara'', rekla je Bandalović o HDZ-ovom ravnatelju Doma i dodala da su dobili pojačanje. 

Istaknula je kako je u Dom na ispomoć u petak došlo sedam medicinskih sestara i liječnik koji će raditi u objektu u Vukovarskoj. Županija će financirati njegov rad.

Na upit tko je trebao alarmirati epidemiologe o virusu u Domu, Bandalović kaže: ''I danas su tamo bila dva nadzora - Ministarstva zdravstva i Ministarstva demografije, odgovori će biti na razini tih izvida. Ja na to ne mogu dati odgovor'.'

Kazala je da su nakon prodora virusa uveli dodatne mjere zaštite.

"Radi se o 40 zaraženih korisnika i osmero djelatnika, neke nalaze još čekamo. Dobili smo još zaštitne opreme - rukavice, maske, vizire. Potpuna je dislociranost djelatnika u dva objekta....'', kazala je Bandalović.

Pročitajte više