Razbuktava se afera na Medicinskom fakultetu zbog Kurjaka

PROFESOR Medicinskog fakulteta Matko Marušić, koji je javno progovorio kako iza Kurjakovih plagijata stoji čitava mreža korupcije na fakultetu, ocijenio je skandaloznim navodni zahtjev Povjerenstva za stegovni postupak da se obavi psihijatrijsko vještačenje na temelju korespondencije koju je vodio s fakultetom.

Profesor Marušić za sve optužuje dekanicu Medicinskog fakulteta prof. Nadu Čikeš, te smatra da ga je ona tužila Stegovnom sudu, jer je progovorio o korupciji na fakultetu, i poslije zatražila psihijatrijsko vještačenje. Marušić tvrdi da napadi na njega traju već pet godina, ali da su eksplodirali u rujnu 2006. kada je u časopisu koji on uređuje, Medical journal, objavljen članak s nalazima svjetskih stručnjaka o plagijatima prof. Asima kurjaka.

Marušić je kazao na današnjoj novinskoj konferenciji da je dekanica Čikeš sramotno postupila u slučaju Kurjak jer je sakrila svu dokumentaciju u kojoj su inozemni stručnjaci dokazali da tri od 10 Kurjakovih radova nisu bila u redu.

Marušić je na kraju pozvao Ministarstvo znanosti i rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša da pokrenu postupak smjene dekanice Čikeš, jer je skrivajući dokumente o slučaju Kurjak počinila namjernu štetu Medicinskom fakultetu.

D.M.
Foto: Medicinski Fakultet

Pročitajte više