VELIKO SRCE MELITE I HRVATSKE Djevojčici bez čarapa jučer je kupljen stan

Foto: Facebook

RAZGOVOR s Melitom Sablić Romac uvjerio nas je da ima još puno dobrih ljudi u našoj zemlji. Do nje smo došli baš dok je s djevojčicom Lucijom, koja će upravo zahvaljujući Meliti Sablić uskoro useliti u normalan stan, bila kod frizera, kod kojega je malena bila prvi put u životu.

Kako je to sve počelo, zanimalo nas je. Mala Lucija došla je na rođendan svoje prijateljice iz razreda u igraonicu Happyland u Sinju. Teta animatorica rekla joj je da skine cipele i ostane u čarapicama, na što je djevojčica tužno rekla da nema čarapice. Tijekom rođendana Melita i animatorice primijetili su da djevojčica često tužno pogledava uokolo, govori kada bi barem imala tako nešto i sama, divi se i najobičnijim igračkama za koje mislite da ih imaju sva djeca.

"Prvo smo bili šokirani kako nema čarapice po tom vremenu, a onda smo shvatili da iza toga ima neka dublja priča.", priča nam gospođa Melita koja je kasnije pitala mamu djevojčice koja je slavila rođendan tko je ta djevojčica.

Tada je saznala da i u školi učitelj često prikuplja pomoć za to dijete pa je željela pokrenuti akciju da se djevojčici donira odjeća. "Rekli su mi da što god kupimo da će se to uništiti jer nemaju niti ormar te da je sve puno vlage.", nakon što su to čuli, kaže, ona i njeni djelatnici nisu spavali cijelu noć te su odlučili posjetiti djevojčicu.



"Padala je kiša kada smo išli do njene kuće, pokucali smo, nemaju ni vode, ni wc, deke su im pregradni zidovi, kada smo to vidjeli odlučili smo nešto učiniti", priča nam gospođa Melita koja je zatim pozvala ekipu Provjerenog.


U isto vrijeme na Faceboooku je objavila poziv za pomoć djevojčici. "Mi svi u miru svoga doma možda nismo u poziciji da o tome razmišljamo ali kad proradi savjest i empatija srce pokreće sve. Sigurno svatko od nas može pomoći, netko manje netko više, to nije bitno, bitno je da se pomogne, svaka pomoć je iz srca i hvale je vrijedna, neka svatko da koliko može, njima je svaka pomoć dobro došla", napisala je Melita o pokrenula lavinu.

U samo osam dana skupljen je novac i jučer je, kako nam je kazala, kupljen stan koji će se sad adaptirati i, nada se, mala Lucija bi u njemu mogla provesti Božić. Dotad će djevojčica s majkom živjeti u stanu koji je već unajmljen.

"Iskreno se nadam da će Lucija Božić provesti u svom stanu. Zajednica je super reagirala, i grad Trilj će pomoći s troškovima. U osam dana se riješilo ono što se nije moglo riješiti deset godina. Ovo mi je kao jack-pot", završila je razgovor s nama Melita Sablić Romac.

Pomoć se i dalje prikuplja jer je kupljeni stan potrebno adaptirati, a procjenuje se da bi bilo potrebno oko 100 tisuća kuna. Uplatiti se novac može na žiro račun Crvenog Križa sa naznakom za Luciju Krstić HR6223600001101555407 .

Pročitajte više