Razočaranje u HDZ-u, pale ostavke: "Šef stranke u pregovorima nije nijednom nazvao Anju Šovagović"

Foto: Facebook/Odbor za kulturu HDZ-a

NAKON što se jučer definitivno doznalo koji su kandidati za ministre "izvisili" kako se može čuti mnogi su ostali razočarani, no neki od njih su to i javno dali do znanja.

Tako je profesor Jure Zovko koji predaje na Fakultetu u Zadru podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za kulturu HDZ.

Taj potez povukao je nakon što Anja Šovagović-Despot nije imenovana novom ministricom kulture iako se najmanje zadnjih godinu dana u javnosti govorilo kako je ona siguran izbor za tu funkciju.

Svoje ostavku javno je objavio na Facebooku.

"Vrh HDZ-a nije prepoznalo kvalitetu Odbora"

"Prije pet minuta nazvao sam Anju Šovagović i podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za kulturu HDZ.

Razlog je što Vrhovništvo HDZ-a nije prepoznalo kvalitetu i stručnost Odbora, a smatram pomanjkanjem kulture da šef stranke tijekom pregovora i razgovora nijednom nije nazvao gospođu Šovagović da se s njom posavjetuje tko bi bio prikladan kandidat(kinja) za minstr(icu)a.

Napominjem da je HDZ-ov odbor jednoglasno za ministricu predložio gospođu Anju Šovagović", napisao je Zovko.

Dodajmo još i kako je gotovo siguran kandidat za ministra zdravlja Ante Ćorušić podnio ostavku na mjesto HDZ-ovog Odbora za zdravstvo.

 

 

Prije pet minuta nazvao sam Anju Šovagović i podnio ostavku na mjesto podpredsjednika Odbora za kulturu HDZ.Razlog je š...

Posted by Jure Zovko on Thursday, January 21, 2016

Pročitajte više