Razotkrivena peteročlana skupina krijumčara heroina

Policija je razotkrila peteročlanu skupinu iz Hrvatske i SiCG koja je u proteklih godinu dana u Hrvatsku iz SiCG prokrijumčarila i po većim gradovima raspačala ukupno 12 kilograma heroina.

Na današnjoj konferenciji za novinstvo u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi načelnik Kriminilističke policije Vitomir Bijelić izvijestio je da su u srijedu na zagrebačkom području uhićene tri osobe, 35-godišnjak iz Zagreba, 47-godišnjak iz Buja i 40-godišnji državljanin SiCG. Oni će danas biti sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. Još dvije osobe iz te skupine, 46-godišnjak iz Osijeka i 45-godišnji državljanin SiCG, nisu dostupne i policija za njima traga.

U razotkrivanju skupine krijumčara droge sudjelovali su policajci Odjela kriminaliteta droga primorsko-goranske Policijske uprave u suradnji sa zagrebačkom Policijskom upravom i Upravom kriminalističke policije MUP-a.

Bijelić je izvijestio da je uhićenje rezultat višemjesečnih policijskih izvida koji su i pokrenuti iz Rijeke, a na riječkom je području, dodao je, završio i veći dio prokrijumčarene droge.

U tijeku uhićenja u više je stanova pronađeno ukupno 805 grama heroina, digitalna vaga i ostali pribor.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga PU-a Božo Barbarić kazao je da je droga krijumčarena tzv. balkanskom rutom iz smjera Kosova, BiH i Makedonije. U Hrvatsku je ulazila željeznicom preko graničnog prijelaza u Tovarniku te otpremana u Rijeku, Zagreb, Zadar, Poreč i Varaždin. Pojedinačne količine prokrijumčarene droge sezale su od pola kilograma do kilograma i pol.

(Hina) xdsil xdd

Pročitajte više