Razvojačeni branitelj prijetio da će se ubiti

ŠIBENČANIN Albin Brana, razvojačeni branitelj koji boluje do PTSP-a, zatvorio se danas u baraci u šumi pokraj Zablaća, blizu Šibenika, prijeteći nekoliko sati da će se ubiti ručnom bombom, no nakon višesatnog razgovora izišao je te je kolima Hitne pomoći odvezen u šibensku bolnicu.

Mjesto su osiguravali pripadnici interventne policije. Albin Brana dobrovoljac je i invalid Domovinskog rata, a na današnji se čin odlučio, doznaje se, zbog neriješenih stambenih i egzistencijalnih problema.

Kako je za Županijski radio Šibenik izjavila njegova supruga Grozdana Brana, njihova se obitelj nakon rata selila čak 24 puta. Nekoliko su im puta na korištenje davane kuće vlasnika srpske nacionalnosti, iz kojih su kasnije bili prisiljeni iseliti, a godinu su dana živjeli i na području Zadarske županije. Trenutačno žive u baraci u Zablaću, u koju se njezin suprug jutros zatvorio prijeteći da će se ubiti.

Albin Brana tražio je razgovor sa šibenskom gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić, koja mu je, kako tvrdi, obećala rješenje stambenog pitanja, te s Goranom Grguričinom koji je u ratnim godinama bio zamjenik načelnika Policijske uprave šibenske.

Nakon što je Grguričin nekoliko sati razgovarao s Branom, on je pristao na liječničku pomoć, pa je kolima Hitne pomoći popodne odvezen u Opću bolnicu Šibenik.

Pročitajte više