RBA potpisala ugovor o kreditu s Jadranskim vratima

Foto: RBA

RAIFFEISENBANK Austria d.d. (RBA) i Jadranska vrata d.d. potpisali su Ugovor o kreditu kojim se financira oprema novog pristaništa kontejnerskog terminala na Brajdici u riječkoj luci.

RBA je financirala 45 posto ukupne vrijednosti imovine u dvije kreditne tranše. Vrijednost prve tranše iznosi 6,2 milijuna eura. Realizirana je u suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB) putem programa "Prioritetni projekti".
 
Prioritetni projekti su jedan od programa na kojem Raiffeisen banka kontinuirano surađuje s EIB-om, a odnose se na poduzeća koja investiraju u infrastrukturu ili suprastrukturu od šireg društvenog značaja. Do kraja ove godine realizirat će se druga tranša u vrijednosti 4,4 milijuna eura.
 
Sredstvima se financira oprema koju čine dvije Post Panamax obalne dizalice velike nosivosti, šest kontejnerskih mostova za distribuciju robe cestovnim putem i dva kontejnerska mosta za distribuciju robe željeznicom.
 
Temeljem tog ulaganja kontejnerski terminal na Brajdici dosegnuo je tehnološki rang opremljenosti najsuvremenijih svjetskih kontejnerskih luka, što će pridonijeti ostvarenju strateškog cilja da riječka luka postane neizostavno odredište tereta brodova koji dopremaju robu za države Srednje i Jugoistočne Europe.
 
Potpisnici Ugovora o kreditu od strane Raiffeisen banke su Mario Žižek, član Uprave i Josip Krešić, direktor Regije za poslovanje s pravnim osobama, a potpisnici od strane Jadranskih vrata su članovi Uprave Goran Manfreda i Phillip Michael Nelson Marsham.
 
Mario Žižek, član Uprave RBA izjavio je: "Ponosni smo što je Raiffeisen banka dio investicijskog ulaganja kojim će se doprinijeti stvaranju preduvjeta za transformaciju riječke luke".

Pročitajte više