Reakcije na privođenja: "Uhićene su bile i veće zvjerke pa se nije dogodilo ništa"

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NA DRUŠTVENIM mrežama krenule su prve reakcije političara na privođenja povezanih s državnom tvrtkom Janaf.

>> Priveden šef Janafa, traži se skidanje imuniteta HDZ-ovom Barišiću i SDP-ovom Grgiću

Podsjetimo, od jutra traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtki Janaf. Pretresi su u tijeku.

Akcija je usmjerena prema šefu Uprave Janafa Draganu Kovačeviću, a istragom su obuhvaćeni i velikogorički gradonačelnik i HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić te SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Za njih dvojicu je zatraženo skidanje saborskog imuniteta, što obično znači da bi i oni mogli biti privedeni.

Na društvenim mrežama su već krenule reakcije političara na današnju akciju.

Škoro: Mnogo veće zvjerke su bile uhićene pa nije bilo ništa

"Meni se čini da je očito da vladajući imaju novog kandidata za direktora Janafa, pa je slijedom toga stari uhićen i pokrenut će se istražne radnje", kazao je Škoro. Dodao je i da su mnogo veće zvjerke bile uhićene pa nije bilo ništa.

"Mislim da je cjelokupna hrvatska javnost svjesna da su mnogo veće zvjerke doživjele ovakav dan i javnost i ja smo svjedoci da se nije dogodilo ništa. Znate i sami koliko godina je potrebno da se riješi jedna ostavinska rasprava, a kamoli što drugo", kazao je Škoro.

Grmoja: Ovo pokazuje kolika je cijena političke trgovine

"Uhićenja u JANAF-u pokazuju kolika je za Hrvatsku stvarna cijena političke trgovine HDZ-a i HNS-a", napisao je Grmoja na Twitteru.

Goran Beus Richembergh: Ovo je jako, jako ozbiljno

Goran Beus Richembergh, koji je inače iz Velike Gorice, komentirao je na svom Facebooku pretragu u VG Vodoopskrbi.

"Izgleda da je ovo jako, jako ozbiljno. Istražuju se svi projekti u kojima je Elektrocentar iz Ivanić Grada sudjelovao u Gorici, a njih ima dosta. Navodno je policija blokirala VG Vodoopskrbu i plijeni dokumentaciju izgradnje aglomeracije."

Tomašević: Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti desetak korumpiranih, i dalje ne bi bili ni blizu gotovi

Prvi je reagirao Tomislav Tomašević, čelnik platforme Možemo!, koji je na Twitteru napisao: "Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti desetak korumpiranih lokalnih šerifa i direktora javnih poduzeća i dalje ne bi bili ni blizu gotovi............”Ogorčen, zasićen, još jedan uhapšen, valjda već deseti, nitko se ne čudi."

Juričan: Pored imena Kovačevića ne spominje se ime gradonačelnika Zagreba, ne zanima me

Zanimljiv komentar objavio je i Dario Juričan, redatelj i bivši kandidat za predsjednika Hrvatske.

"Pišu da je uhićen nekadašnji čelnik Zagrebačkog holdinga Dragan Kovačević. Pored njegovog imena spominje se i ime gradonačelnika... nije Zagreba. No me interesa! Čekam dalje", napisao je Juričan na Twitteru.

Troskot: To je jedan od razloga što je Plenković jučer pokazao nervozu

Na privođenja je reagirao i Zvonimir Troskot iz Mosta.

"Vidjeli smo da je čak i gradonačelnik Velike Gorice u priči. To je samo jedna u nizu afera koje se događaju u Hrvatskoj. Smatramo da je to jedan od razloga što je premijer Andrej Plenković jučer pokazao nervozu", poručio je Troskot.

Drele: To će biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima

U saboru je privođenja komentirao saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar Drele.

"Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima“, rekao je Dretar u saboru uoči rasprave.

Pročitajte više