Reakcije na priznanje Alemke Markotić: "Ova otužna žena mora otići - odmah"

Foto: Pixsell/Twitter/Robert Anic

NAKON što je šefica Zarazne Alemka Markotić danas priznala da je u toj klinici vlastitu majku cijepila protiv covida-19, krenule su stizati prve reakcije.

> VIDEO Markotić: Istina je, u Zaraznoj se cijepila moja majka

Među prvima je stigla reakcije hrvatske europarlamentarke Romane Jerković (SDP), ujedno i profesorice na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

"Moraju odgovarati za takvo ponašanje"

"Svi koji obnašaju javne dužnosti, a cijepili su se preko reda ili omogućili drugima da se cijepe preko reda, moraju odgovarati za takvo ponašanje jer je ono u direktnoj suprotnosti s načelima javnog interesa", napisala je Jerković.

 O cijepljenju majke Alemke Markotić preko reda povela se rasprava i u hrvatskom saboru.

Orešković i Puljak traže ostavke Markotić i Capaka

Zastupnice stranke Centar Dalija Orešković i Marijana Puljak su zbog cijepljenja Alemke Markotić, ali i niza drugih moćnika poput rektora Damira Borasa i šefa parazitske HGK Luke Burilovića, zatražile ostavku Alemke Markotić i ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka.

"Ova otužna žena mora otići odmah"

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović također je reagirala na Twitteru zahtjevom za smjenom Alemke Markotić.

"Koliko majki strepi jer neće doći na red jer nemaju djecu blisku vlasti? Jadnije od ove situacije je samo činjenica što je Alemka Markotić još uvijek osoba od povjerenja HDZ-ove klike i ravna životima svih nas. Ova otužna žena mora otići - odmah", napisala je Ahmetović na Twitteru.

 

Pročitajte više