Registar branitelja više nije dostupan na internetskoj stranici

REGISTRU hrvatskih branitelja na adresi registarbranitelja.com od jutros se više ne može pristupiti ni preko linkova koje smo jučer objavili. Prema obavijesti na stranici potrošen je zakupljeni prostor koji je bio kupljen u hosting paketu. Riječ je o zakupljenih 10 gigabajta prometa kojeg je od tvrtke InvisiHosting iz SAD-a kupila nepoznata osoba koja je objavila Registar branitelja, a promet je potrošen u svega dva dana što dovoljno govori o velikom interesu.

Podsjetimo osobe koje su "digle" Registar iz MORH-ovog sustava prostor i anonimnost od američke tvrtke su kupile za tri do 10 dolara. To je cijena hostinga koju naplaćuje američka tvrtka InvisiHosting, koja se reklamira pod sloganom "Sigurnost kroz anonimnost", a vlasnik te tvrtke za Index je potvrdio da nema nikakvu namjeru surađivati s hrvatskom policijom.

Valja naglasiti kako su osobe koje su objavile Registar odmah napomenule kako njihova stranica ima ograničeno vrijeme trajanja.

"Obzirom na osjetljivost informacija koje su prezentirane na ovoj web stranici, odluka je da ovaj web site bude online ograničeno vrijeme. To vrijeme će biti dovoljno kratko da Registar ne ostane trajan resurs na internetu, ali opet dovoljno dugo da damo vremena vlasti da organizira vlastiti registar. Kada vlast odluči objaviti svoj registar (pod bilo kojim uvjetima koji će u svojoj konačnici omogućiti bilo kome uvid u registar) ova web stranica će biti ugašena", navodi se na stranici no to još uvijek ne znači i da stranica u dogledno vrijeme opet neće biti "podignuta".

Pročitajte više