Rekorder vikenda Čeh na A1 sa 237 kilometara na sat

POLICIJA je i ovog vikenda provodila pojačane aktivnosti u kontroli prometa, posebice na autocestama.

Rekorder vikenda je 39-godišnji Čeh koji je sa 237 km/h jurio autocestom A1 prema moru, izvijestio je MUP.
 
Policija je utvrdila ukupno 1117 prometnih prekršaja, a gotovo 54 posto ukupnih prekršaja odnosilo se na prekoračenje brzine - čak 601 prekršaj.

Utvrđen je i 61 prekršaj  vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, jedan prekršaj upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, 13 prekršaja vožnje prije položenog vozačkog ispita i 75 prekršaja nepropisnog pretjecanja.

Također, policija je u 37 slučajeva utvrdila prekršaj nevezanja sigurnosnog pojasa u automobilu, u 8 slučajeva prekršaj ne korištenja zaštitne kacige kod motorista, te 307 ostalih prekršaja.

Najveće prekoračenje brzine je utvrđeno na 77. kilometru autoceste A1, u smjeru juga. Češki državljanin iz Praga, star 39 godina, osobnim je automobilom vozio 237 km/h.

"Iz iznesenih pokazatelja vidljivo je da su najzastupljeniji prekršaji prekoračenja brzine, koji  su najčešći uzročnik prometnih nesreća. Ističemo da je tijekom opisane akcije u prometu, na području na kojem se ona provodila, zabilježen manji broj prometnih nesreća te da nije bilo prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama", izvijestili su iz MUP-a.

MUP je najavio kako će policija i dalje provoditi pojačane mjere nadzora u prometu.

I.M.
Foto: I.K.

Pročitajte više