Relković: Puljak sad može napraviti što želi, bez da ga se blokira

Foto: Index

UVJERLJIVU pobjedu Ivice Puljka nad HDZ-ovim kandidatom Zoranom Đogašem na izborima za gradonačelnika Splita za Index je komentirao Ivica Relković, savjetnik stranke Centar.

Pogledajte video!

 

"Mi smo nakon razvoja situacije u Gradskom vijeću i prvih 10-ak mjeseci upravljanja Splitom shvatili da se mora ići na jedan reset, na izbore koji bi potvrdili taj smjer i pokazali da to nije to. Nismo očekivali da će se u drugom krugu dogoditi išta drugačije od onog što s dogodilo u prvom krugu", rekao je Relković.

"Vidjeli smo kroz razne poruke birača Splita da su oni svoju odluku donijeli puno prije drugog kruga", dodao je. 

Na pitanje je li ovo početak iskoraka Ivice Puljka na nacionalnu scenu, odnosno je li Relković njegov strateg u smjeni, Relković je odgovorio: "Ja sam savjetnik stranke Centar, to je parlamentarna stranka. Ovo je definitivno korak Ivice Puljka da u Splitu može napraviti ono što je zacrtano bez da to netko blokira."

"Nema bijega iz Splita dok se Split ne pokaže u punom smislu rezultata nakon ovakve pobjede. Naravno da netko tko je ušao u politiku iz jednog posla u kojem je bio vrhunski, a to je znanost, može razmišljati o budućnosti, ali bilo kakve projekcije, da je to danas, su besmislene", rekao je Relković.

"Ja nisam spona Puljka i Mosta. Ja se ni sa kim iz Mosta nisam niti čuo nakon mog odlaska", rekao je.

Što će biti s HDZ-om, splitskim i nacionalnim?

"HDZ je doživio poraz i to ne jedne izborne utakmice, nego poraz modela. Kad vam netko porazi model, onda je to samo jedan u nizu poraza. Kojih razina, to ćemo vidjeti. Ovdje se, ne samo u Splitu nego i šire, razvija pogled na HDZ kao na stranku koja jednostavno pokazuje znakove ranjivosti koje biračko tijelo treba prepoznati", rekao je Relković.

"Dosad je u Hrvatskoj bio problem što treće opcije nisu imale mogućnost biti ozbiljne u prvom koraku. Dakle, mi više ne trebamo gledati kako stoji SDP, nego što se pojavljuje još u Hrvatskoj", rekao je savjetnik Centra.

Pročitajte više