RENATA POKUPIĆ POZVANA NA NAJSTARIJI MEĐUNARODNI FESTIVAL BAROKNE GLAZBE U GOETTINGENU

Međunarodni Handel festival iz Goettingena, najstariji festival barokne glazbe na svijetu, koji djeluje od 1920., izrazio je želju da u jednoj od njegovih predstojećih sezona nastupi mlada hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić, izvijestila je danas zagrebačka agencija ArtAgent. L

Renata Pokupić će 15. kolovoza nastupiti u Royal Albert Hallu u Londonu, i to za vrijeme jednog od najpoznatijih i najposjećenijih festivala na svijetu - BBC Promsa.

Renata Pokupić dobila je i poziv za snimanjem CD-a za Deutsche Gramophone te ima potvrđene nastupe u inozemstvu do 2007. Dobitnica je brojnih nagrada u Hrvatskoj te s uglednih natjecanja u inozemstvu.

Očekuju se, kako napominje ArtAgent, njezini nastupi s vrhunskim dirigentima, među kojima su Emmanuelle Haim, John Eliot Gradiner, Paul McCreesh, Laurence Cummings, Nicholas McGegan, pjevači Carolyn Sampson i Mark Padmore. Njezin će glas, savršenu pjevačku tehniku koje zaokružuje i jednako visoka razina glumačkog umijeća vidjeti koncertna i operna publika Lyona, Pariza, Bordeauxa, Rhina, Lillea, Londona, Kopenhagena, Goettingena te Seula, Kuala Lumpura, Taipeia i Hong Konga.

Ovoga ljeta priprema program i s Purcell Quartettom koji ove godine proslavlja 20. obljetnicu, pa će s njima nastupiti u Poreču i Zadru.

(Hina) xpp ymc

Pročitajte više