Republikanska stranka nominirala Busha za još jedan mandat

AMERIČKA Republikanska stranka nominirala je u utorak predsjednika Georgea W. Busha za još jedan četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

Delegati na četverodnevnom Kongresu republikanske stranke u New Yorku službeno su nominirali Busha za stranačkog predsjedničkog kandidata nakon što mu je savezna država Pennsylvania dala potrebnu natpolovičnu većinu u glasovanju država koje će završiti u srijedu.

Bush će se na predsjedničkim izborima 2. studenoga suočiti s demokratskim kandidatom Johnom Kerryjem s kojim vodi izjednačenu predizbornu utrku mada je Bush posljednjih nekoliko tjedana uspio steći blago vodstvo pred Kerryjem prema nekoliko istraživanja javnoga mišljenja.

Predsjednik Bush će nominaciju prihvatiti u četvrtak navečer, posljednjeg dana Kongresa, kada će u govoru ocrtati svoj plan za iduće četiri godine u slučaju da dobije izbore.

Glavni govornici na Kongresu u utorak navečer su predsjednikova supruga Laura Bush i zvijezda akcijskih filmova a sada guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger koji će pokušati pokazati suosjećajnu stranu konzervativne politike Republikanske stranke.

Pročitajte više