Rexepi: Nisam rekao da će Priština sjever Kosova braniti oružjem!

MINISTAR unutarnjih poslova Kosova Bajram Rexepi demantirao je da je spominjao da će Vlada Kosova u zaštitu teritorijalnog integriteta upotrijebiti i oružje kao što je to naveo srpski list Danas.

"Oružje nikad nisam spomenuo", kazao je za prištinski Ekspres, no potvrdio je da će svatko tko pokuša proglasiti nezavisnost na teritoriju Kosova biti uhićen. "To je normalno za nas da branimo naš suverenitet pravnim sredstvima", kazao je.

Podsjetimo, srpski list Danas piše kako je kosovski ministar policije Bajram Rexepi kazao da je u slučaju eventualnog proglašenja nezavisnosti općina na sjeveru ili njihovog pripajanja Republici Srbiji, Vlada Kosova spremna svoj teritorijalni integritet braniti i oružano.


Rexepi je upozorio i kako je sigurno da će biti uhićeni svi oni koji se odluče na takav korak, a o svojim su namjerama, tvrdi, obavijestili i međunarodnu zajednicu. "Tražili smo njihovu pomoć da ne dođe do proglašenja nezavisnosti sjevera Kosova i obavijestili ih da ćemo reagirati ukoliko se to ipak dogodi", kazao je Rexepi.

Naime, novi povod za špekulacije vezane za sjever Kosova potaknula je fantomska deklaracija o nezavisnosti saveza općina Autonomne pokrajine Kosova i Metohije. "Ta fantomska deklaracija kojoj se ne zna autor je mutna, politički rizična stvar. Tko to radi, radi o glavi kosovskim Srbima i državnim interesima Srbije na Kosovu i Metohiji", kazao je Slobodan Samardžić, potpredsjednik DS-a i bivši ministar za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije. 

Pročitajte više