Rezultati Index ankete: Preko 65 posto ispitanika uopće ne gleda HTV

Foto: 123rf, Index

U JUČERAŠNJOJ anketi, potaknuti nizom nezadovoljnih komentara i e-mailova čitatelja o usluzi HRT-a te naplati pristojbe, pitali smo čitatelje gledaju li uopće HTV. 18 sati i 30.170 glasova kasnije, dobili smo rezultate.

> ANKETA Gledate li uopće HTV?

> Evo kako i pod kojim uvjetima možete prestati plaćati HRT-ovu pristojbu

> Donosimo priče građana koji su se oslobodili plaćanja pristojbe HRT-u

46,98 posto ispitanika odlučilo se za opciju "Ne, gledam Novu i RTL", 20,07 posto izabralo je "Ne, gledam strane programe", 16,48 posto "Ne gledam televiziju uopće", a tek 16,47 posto odlučilo se za "Gledam".

Anketa je privukla i niz komentara čitatelja Indexa, a dio njih prenosimo u nastavku.

"Plaćam pretplatu, vrlo malo gledam ili uopće ne gledam HRT no mišljenja sam da je program proizvod i ako ga želiš prodati kodiraj i pravac na tržište, pokušaj prodat. Ako si kvalitetan uspjet ćeš, pa ćeš živjet od tog i prostora za reklame poput ovih ostalih ako nisi, dobio si otkaz pa pronađi drugi izvor prihoda. Ovo što je nametnuto je van pameti, nepošteno, neprirodno i treba pod hitno ukinuti!", piše jedan čitatelj.

"Imao sam situaciju sa kontrolorom koji mi je rekao da moram prijaviti i kompjutor i za njega plaćati pristrojbu njima. Baš me zanima dal itko zna zašto bi njima trebao plaćati za komp. Koji su to muljatori, nek si kodoraju kanale, pa tko želi ih gledati, nek im plati", piše pak drugi.

"Nema se tu što gledati"

"RTL i Nova su smeće šundovsko naspram HRT-a. Prepuno domaće produkcije, "hrvatskog" humora, idiotskih realitya i vječno repriziranje Dadilja i sličnih govana", smatra treći.

"HRT pristojba je bila više nego valjana kad je bila jedina televizija u državi. Pojavom drugih televizija, a da ne spomenemo internet televiziju i streaminge, HRT pristojba je ozakonjena PLJAČKA", dodaje pak četvrti.

"Nema se tu što gledati, filmove daju jako kasno, gledam domu jer na njoj ima nešto kriminalističkih serija iako se i one ponavljaju. Ne znam tko to misli da smo debili mi Hrvati, kad nam non stop ponavljaju iste serije i iste filmove, dokumentarci su dobri i to je to", zaključuje peti.

>> Ukoliko ste uspješno odjavili plaćanje pristojbe HRT-u i želite podijeliti svoje iskustvo, pošaljite nam ga na desk@index.hr, a mi ćemo ga objaviti uz zajamčenu anonimnost

Pročitajte više