Ribar iz Gvajane pronašao moguće ostatke Air Franceovog zrakoplova

DENIS BAKSH, ribar iz Gvajane, pronašao je velik komad zrakoplova za kojeg lokalne vlasti pretpostavljaju da bi mogao biti dio kobnog Air Franceovog zrakoplova koji se 1. lipnja srušio u Atlantski ocean. Prema pisanju Los Angeles Timesa, oko devet metara dug komad, za kojeg se smatra da je dio trupa zrakoplova, nasukao se ovog tjedna na plažu ove južnoameričke zemlje. Prema riječima Paula McAdama, zamjenika direktora gvajanskog civilnog zrakoplovstva, iz brazilske ambasade obećali su poslati stručnjake koji će pregledati ostatke.

Ostaci raketa česti "gosti"

Ribar je za lokalne medije ispričao da je komad, koji je ponio kući, uočio u srijedu kada se spremao u ribolov. Inače, čest je slučaj da na plaže Gvajane "isplivaju" odbačeni dijelovi svemirskih raketa koje se lansiraju iz europskog pogona u obližnjoj Francuskoj Gvajani. Posljednja je lansirana 1. srpnja.

Podsjećamo, zrakoplov Air Francea srušio se u Atlantski ocean na letu iz Brazila za Pariz, oko 1.450 km od sjeveroistočne brazilske obale. U nesreći je poginulo 228 osoba. Gvajana je smještena sjeverno od Brazila.

Pročitajte više