Ribar u Istri u mrežu ulovio - bombu!



ISTARSKI ribar Danilo Latin u svoju je mrežu, koju je potezao brodom Esky ispred ulaza u Tršćanski zaljev, umjesto ribe ulovio protubrodsku minu tešku oko jednu tonu.

Kako javlja pulski portal iPress, Latin je potvrdio da je prilikom potezanja koće u noći s nedjelje na ponedjeljak osjetio da vitlo na ribarici teže radi, a potom je u mreži na krmi primijetio neobičan ulov. Odmah je pozvao policiju u Umagu i zatražio savjet što da učini s bombom u mreži.

Policija mu je savjetovala da minu pokuša podignuti na krmu broda, no Latin savjet nije poslušao, već je mrežu zajedno s minom, vukući je za krmom broda, oteglio do Savudrijske vale. Tamo je, prema naputku pirotehničara, eksplozivni teret pustio 40-ak metara od obale na dno Savudrijske vale.

Policijski pirotehničari su jučer obavili izviđanje i snimanje mine, zabilježili lokaciju na morskom dnu te su donijeli odluku da će protubrodsku minu, u kojoj se nalazi 700 kilograma eksploziva trotila, podići s dna i uništiti na jesen, nakon turističke sezone.

Pročitajte više