Ribari kod Visa susreli - kita!

RIBARI su danas kod otoka Visa, 500-tinjak metara jugozapadno od otoka Jabuke, uočili kita dugačkog, prema njihovoj procjeni, skoro 20-ak metara.

"Velika mrcina izranjala je iz mora samo dvadesetak metara od moga broda. Lovili smo jastoge kada je odjednom kit tri puta uzastopno isplivao, a onda nestao u moru. Bio je tako blizu da sam mu vidio široka usta pa čak i oko", izjavio je Jutarnjem listu ribar Bepo Mardešić, koji je imao bliski susret s neobičnim gostom. Kit se nakon nekog vremena ponovno pojavio, radoznalo otplivao nekoliko krugova oko broda, nakon čega se udaljio.

Mardešić je oko Jabuke lovio jastoge sa svojom kočaricom Reful. "Ne mogu sa sigurnošću reći o kojoj se vrsti kita točno radi, ali sigurno je jedno: brod Reful je dug 11 metara, a kit je bio znatno duži, između 15 i 20 metara. Širok je sigurno 4 metra", pripovijeda Mardešić. Iznenađeni prizorom, Mardešić i njegov kolega koji se zatekao na brodu, kita nisu uspjeli slikati, već su tek mobitelom uspjeli zabilježiti njegovo udaljavanje na pučini.

Pročitajte više