Ries: Kosovski čelnici moraju smiriti situaciju

KOSOVSKI čelnici moraju učiniti sve kako bi smirili strasti i istražile okolnosti što su dovele do nemira na Kosovu u kojima je jučer poginulo 17 osoba a više od 600 je ozlijeđeno, izjavila je danas u Prištini voditeljica američkog ureda na Kosovu Marcie Ries.

"Američka vlada poziva sve članove albanske, srpske i drugih zajednica da se distanciraju od sukoba i doprinesu stišavanju strasti sve dok se ti incidenti ne istraže", rekla je Ries.

Ona je ocijenila da je najnovija eskalacija nasilja u Kosovskoj Mitrovici i Čaglavici "doista razočaravajuča i da umnogome ugrožava odnose među zajednicama" na Kosovu.

"Ono što još više zabrinjava je činjenica da su građani sami uzeli stvar u svoje ruke, vjerujući u nepotpuna izvješća. Gubitak života troje albanske djece veoma je tragičan i ja osjećam sućut s njihovim obiteljima", rekla je ona.

"Građani Kosova ne bi trebali dodatno otežavati situaciju preuzimajući stvar u svoje ruke i tražeći osvetu, umjesto da prepuste kosovskim institucijama da pronađu rješenje", rekla je ona.

(Hina) xbb ysb

Pročitajte više