Riječanin spasio ženu i dijete iz poplavljenog auta: "Nisu mogli izaći od vode"

Screenshot: N1

DAMIR ČARGONJA ČARLI, voditelj kluba Jadran u Rijeci, sinoć je spašavao ženu i dijete iz automobila usred poplave.

Čargonja kaže za N1 da još uvijek zbrajaju štetu jer su cijelu noć proveli u prostoru pa nisu imali vremena. Naveo je da praktički nisu mogli izaći.

"Ovdje je bilo nekih pola metra vode, cijela ulica je bila zakrčena. Ljudi nisu mogli izlaziti iz auta, tako da smo se čak bavili i spašavanjem ljudi. Na svu sreću, jutros su došli vatrogasci pa su nam ispumpali prostor. Zasad, koliko vidim, zidovi su uništeni i sigurno će jedan dio tehnike biti uništen, ali ja se nadam da će mi to ipak sve pokrenuti", kazao je Čargonja za N1.

Dijete spasili kroz prozor auta

Riječanin kaže da je Krešimirova ulica, u kojoj se nalazi klub, poznata po tome što je često poplavljivana.

"Ovo je nasipani prostor. Vjerovao sam da se ovakvo nešto ne može dogoditi. Mislim da je ovo jedna od većih, ako ne i najveća poplava koja se ikad dogodila”, rekao je te opisao kako je izgledalo spašavanje žene i djeteta iz automobila.

"Ja sam konkretno spašavao ženu s djetetom koja jednostavno od vode nije mogla izići pa smo dijete prebacivali kroz prozor i smjestili smo ga u naš auto. U svakom slučaju, ništa strašno se nije dogodilo. Ovo je za Rijeku bilo ekstremno i ludo", ispričao je Čargonja za N1.

Pročitajte više