Riječka HVIDR-a pred gašenjem

RIJEČKA Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) prestaje s radom i bit će "ugašena" jer članstvo nije zainteresirano za rad u njezinim tijelima, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik riječke HVIDR-e Tomislav Tomečić.

Odluku o ukidanju donijela je iza zatvorenih vrata potkraj veljače skupština HVIDR-e, ali tada nije, kako propisuje zakon, određen način na koji bi se ukidanje provelo.

Stoga će se na sljedećoj skupštini, najkasnije u lipnju ove godine, članstvo ponovno moći izjasniti prihvaća li likvidaciju udruge.

Ako takvu odluku podrži većina, bit će potrebno odrediti likvidatora, način i rokove postupka, kazao je Tomečić.

Po njegovim riječima, riječka HVIDR-a ima 133 punopravna člana koji redovito uplaćuju članarinu. Nakon osnivanja ta je udruga imala oko 700 članova, rekao je Tomečić dodavši da je status većeg broja bivših članova riješen ne druge načine, izvan udruge.

Tomečić je ostavku na mjesto predsjednika udruge podnio na skupštini u veljači. Novi kandidati za predsjednika nisu predloženi, pa je Tomečić predložio ukidanje udruge.

Za četiri člana HVIDR-e koji su uoči i za vrijeme skupštine javno su kritizirali Tomečićev rad, on je danas kazao da je riječ o osobama koje nisu članovi HVIDR-e jer ne plaćaju članarinu te da ih za sada, radi njihova zdravstvena stanja, neće tužiti za iznošenje neistina.

(Hina) hšup dd

Pročitajte više