Riječki odvjetnik priveden zbog zlostavljanja trudne supruge

ZBOG sumnji da je verbalno i fizički napao i ozlijedio svoju trudnu suprugu, poznati riječki odvjetnik Saša Poldan jučer popodne priveden je prekršajnom sucu Morisu Bukviću. 41-godišnji stručnjak za građansko pravo negirao je zlostavljanje, tvrdeći da je cijeli postupak njegova 28-godišnja supruga izmislila isključivo iz materijalnih razloga.

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka podnijela je riječka II. policijska postaja dan nakon što je PU primorsko-goranska o slučaju obaviještena od strane Hitne pomoći na kojoj je 12. siječnja u ranim popodnevnim satima Poldanova supruga zatražila pomoć. Na Hitnom medicinskom traktu sušačke bolnice utvrđene su joj lakše tjelesne ozljede nakon čega je poštena kući.

Poldana se tereti da je od lipnja prošle godine do 11. siječnja 2007.ove godine u tri navrata zlostavljao suprugu. Kako je ugledni riječki odvjetnik u drugi brak ušao u rujnu, očito je da je zlostavljanja bilo i dok nije bio u braku sa ženom koja je u njegovu odvjetničkom uredu radila kao tajnica.

Prema riječima glasnogovornice Prekršajnog suda Manon Juravić, Poldan je priveden po članku 18 stavak 2. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, koji za onoga tko ponovi prekršaj iz članka 4. istog zakona, predviđa novčanu kaznu od najmanje 5.000 kuna ili zatvorsku kaznu od najmanje 15 dana.

"Vrlo smo zadovoljni cjelokupnim postupanjem suda i policije. Cjelokupni postupak i prijava motivirani su isključivo materijalnim razlogom", izjavio je Poldan brojnim novinarima nakon šestosatnog ispitivanja na Prekršajnom sudu.

Pročitajte više