Riječki proračun za 2003. najveći u osam godina

PRIJEDLOG riječkog gradskog proračuna za 2003., u iznosu od 619.240.000 kuna, za 5,2 posto veći u odnosu na ovu godinu i najveći u posljednjih osam godina, prihvaćen je danas na sjednici gradskog Poglavarstva.

U sljedećoj godini planira se povećanje gradskih prihoda za 8,8 posto, a rashoda za 5,5 posto. Razlika između ukupnih prihoda i rashoda u 2003. trebala bi, u korist rashoda, iznositi 36,3 milijuna kuna. Po riječima gradonačelnika Vojka Obersnela, ta je razlika u odnosu na ovu godinu smanjena za oko 30 posto čemu je pridonijelo smanjenje zaduživanja i promjene u hrvatskoj gospodarskoj politici. Dodao je da novi proračun građane neće opteretiti dodatnim porezima.

Novo zaduženje od 26,5 milijuna kuna planira se za ostvarenje nekoliko kapitalnih projekata kao što su dovršetak ceste u Novoj Ciottinoj ulici, otkup zemljišta za gradnju deponija, proširenje groblja i dr.

Najviše novca i u sljedećoj će godini biti utrošeno u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav - više od 312 milijuna kuna, a najmanje u Odjelu za poduzetništvo - 7 milijuna kuna i gradskom Zavodu za informatičku djelatnost - 5,3 milijuna kn.

Za rad političkih stranaka, zastupljenih u riječkom Gradskom vijeću, u proračunu za 2003. osigurano je 1,2 milijuna kuna.

Pročitajte više