Rijeka: Bivši načelnik financijske policije pušten iz pritvora

BIVŠI načelnik Financijske policije za Primorsko-goransku županiju Petar Čarić danas je pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Rijeci.

Čarić je bio pritvoren da bi se onemogućio njegov utjecaj na svjedoke, a kako su saslušani svi svjedoci u tom kaznenom predmetu, nema više razloga za njegovo daljnje zadržavanje u pritvoru.

Čarića se tereti za kažnjiva djela pokušaja zloporabe položaja i ovlasti i poticanja na nevođenje poslovnih knjiga u riječkom Rukometnom klubu Zamet. Čarić se po istražnom zahtjevu tereti da je u prosincu 1996., kao načelnik Županijske financijske policije, pokušao zloporabiti položaj tražeći da predsjednik Uprave riječke tvrtke "Parkovi" Zlatko Rašetina, u ime svoje tvrtke, kupi poslovni prostor za jednoga inspektora Financijske policije u poslovno-stambenom objektu Fenixve u središtu Rijeke, čija je gradnja tada bila najavljivana.

Time bi, po istražnom zahtjevu, Čarić oslobodio "Parkove" plaćanja 590.000 kuna kazne Financijskoj policiji zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju. Po drugoj točki istražnog zahtjeva, Čarića se tereti da je naredio tadašnjem tajniku Rukometnog kluba Zamet, Zlatanu Lukežiću, djelatniku tadašnjeg SUZUP-a, da uništi poslovnu dokumentaciju Kluba za 1998. i 1999. godinu. Lukežić se tereti za pronevjeru 2,5 milijuna kuna klupskog novca i nalazi se u pritvoru u Rijeci.

Istragu o tom predmetu u travnju ove godine preuzeo je USKOK.

Pročitajte više