Rijeka: izborni sporazum PGS-a, HSLS-a i DSZ-a

Primorskogoranski savez, Hrvatska socijalnoliberalna stranka i Demokratski savez zelenih potpisali su danas u Rijeci sporazum o zajedničkom izlasku na iduće lokalne izbore za Primorskogoransku županiju.

Po sporazumu, koji su potpisali predsjednici PGS-a Nikola Ivaniš i DSZ-a Anton Rupnik te potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, nositelj zajedničke liste je Nikola Ivaniš, a kandidat za župana Darijo Vasilić, član PGS-a i gradonačelnik grada Krka.

Sporazumjeli su se da 22 mjesta na listi pripadnu PGS-u, 16 HSLS-u i tri DSZ-u, a da se visokim mjestom na listi barem jednom predstavniku DSZ-a omogući ulazak u Županijsku skupštinu. U tijeku potpisivanja sporazuma rečeno je da je takva koalicija sklopljena jer je utvrđeno da su mogućnosti djelovanja stranaka centra s jakom ekološkom sastavnicom u toj županiji velike.

Takav način koaliranja triju stranaka predložen je i svim jedinicama lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji. PGS, HSLS i DSZ potpisat će sljedeći tjedan koalicijski izborni sporazum za riječko Gradsko vijeće, kojemu se, rečeno je, mogu priključiti i druge srodne stranke.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više