Rijeka izdvojila 13 milijuna kuna za vatrogastvo

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je danas, prilikom posjeta Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) u Rijeci, da je Rijeka ove godine iz gradskog proračuna izdvojila više od 13 milijuna kuna za potrebe JVP-a i dobrovoljnih vatrogasnih društava na riječkom području.

Najavio je da će Grad Rijeka s 20 posto potrebnih sredstava sufinancirati nabavu dvaju vozila za gašenje šumskih požara.

Riječki gradonačelnik ocijenio je da je "konfuzno stanje u organizacijskom i preventivnom smislu u hrvatskom vatrogastvu posljedica desetogodišnjeg neinvestiranja".

Dodao je da je Grad Rijeka samo za kupnju novih vozila za riječku Javnu vatrogasnu postrojbu, koje je osnivač, dao ukupno dva milijuna eura.

Načelnik riječke Javne vatrogasne postrojbe Tomislav Miloš rekao je da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji vatrogasnog obavijesnog centra, koja će stajati oko 600.000 kuna.

Naglasio je da su vatrogasci te postrojbe samo u ovom mjesecu ostvarili 10.000 prekovremenih sati koji nisu planirani za isplatu iz gradskih proračunskih sredstava, ali da će biti isplaćeni jer će, uz Grad Rijeku, te sate platiti i jedinice lokalne samouprave na čijem području su gašeni požari.

Vatrogasni zapovjednik za Primorsko-goransku županiju Slavko Gauš izvijestio je da je šteta od požara kod Podkilavca 60 milijuna kuna, a da su štete na opremi i vozilima, nastale tijekom gašenja tog požara, 300.000 kuna.

Pročitajte više