Rijeka: Koalicija HDZ-HD-HKDU-DC o otkazu članu DC-a u "Rijeka prometu"

Čelnici primorskogoranskih županijskih organizacija HDZa, HDa, HKDUa i DCa, okupljenih u koaliciji, danas su na konferenciji za novinstvo izrazili ogorčenje otkazom ugovora o radu dosadašnjem zaposleniku riječkog komunalnog poduzeća "Rijeka promet", Klementu Grpcu, zbog iznošenja stajališta o toj tvrtci tijekom predizborne kampanje.

Grbac je član Demokratskog centra, a otkaz je dobio prije dva tjedna zbog izjava da je "Rijeka promet" ogledalo nesposobnosti, da tvrtku razaraju afere i razračunavanja s neistomišljenicima te da iz nje odlaze visokoobrazovani kadrovi.

Direktor "Rijeka prometa" Nikole Modrića, u odluci o otkazu naveo je pak kako su takve izjave "neistinite, zlonamjerne i bez ikakvih dokaza" te da narušavaju ugled "Rijeka prometa".

Predsjednik Županijske organizacije DC Jerolim Matak ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je odluka o otkazu "isključivo političke prirode jer je 'Rijeka promet' tvrtka Grada Rijeke, a njena upravljačka struktura je politički bliska osmeročlanoj koaliciji SDP-HNS-IDS-HSS-HSU-LS-SDA-Autonomna regionalna stranka, koja je pobijedila na izborima za riječko Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu".

Klement Grbac ustvrdio je da je otkaz nezakonit, najavivši da će se žaliti na ovu odluku a potom i pokrenuti sudski postupak. Dodao je da i dalje stoji iza svih svojih izjava izrečenih u predizbornoj kampanji.

Županijski predsjednik Hrvatskih demokršćana (HD) Slavko Štambuk rekao je da bi o ovom pitanju trebalo raspraviti u riječkom Gradskom vijeću, a županijski čelnik HKDU-a Ivan Lesinger kazao je da nas ovakvi slučajevi "vraćaju 20 godina unatrag".

(Hina) xdsil ysp

Pročitajte više