Rijeka: Konferencija regionalnih stranaka 28. i 29. veljače u Opatiji

U organizaciji Primorskogoranskog saveza (PGS) u Opatiji će se 28. i 29. veljače održati konferencija regionalnih stranaka iz jugoistočne Europe s temom transgranične međunarodne suradnje, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo predsjednik PGSa Nikola Ivaniš.

Na skupu će biti riječi o unaprjeđenju međudržavne suradnje i ubrzanju eurointegracija, rekao je Ivaniš.

Ustvrdio je da je prošla vlast imala maksimalno proueuropsko stajalište, da i ova vlada nastavlja slijediti tu istu politiku, te da samo marginalne političke grupacije u zemlji ne podržavaju ulazak Hrvatske u europske integracije.

Cilj je konferencije dati poticaj regionalnoj suradnji te poslati poruku Europi da je Hrvatska spremna preuzeti pozitivno predvodništvo na području jugoistočne Europe, te time pokazati zrelost za kandidaturu za članstvo u europskim integracijama, rekao je.

Na opatijskoj konferenciji sudjelovanje su potvrdili ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednici saborskih odbora za vanjske poslove i eurointegracije, potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić, predsjednici regionalnih stranaka iz Hrvatske - IDS-a, PGS-a, ZDS-a i SBHS-a, te regionalnih stranaka iz Srbije i Crne Gore, BiH i Mađarske.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više