Rijeka: Najavljena premijera Pinterove "Prijevare"

Premijera drame britanskog autora Harolda Pintera "Prijevara" Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca bit će odigrana 30. lipnja u Zimskom vrtu Grand hotela "Bonavia" u Rijeci u sklopu manifestacije Riječke ljetne noći, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo te kazališne kuće.

Redatelj je predstave Marin Lukanović, kojemu je to prvi samostalni redateljski pokušaj. Nastupit će Andreja Blagojević, Alen Liverić i Galiano Pahor. Dramaturgija je djelo Magdalene Lupi, scenografija Ljerke Hribar, kostimi Sandre Dekanić, a svjetlo je oblikovao Boris Blidar.

Intendantica riječkog HNK Mani Gotovac rekla je kako su u realizaciji ove predstave uglavnom okupljeni mladi umjetnici što je rezultat njezina nastojanja da pronađe mlade osobe koje će na taj način u Rijeci razvijati svoje karijere. Izrazila je uvjerenost da će predstava biti na visokoj razini, istaknuvši kako je to u prvom redu zasluga troje glumaca, koje je nazvala najboljim hrvatskim glumcima.

Harold Pinter, rođen 1930. godine, izjavio je 2004. da prestaje pisati za kazalište, a iste je godine dobio najveću nagradu za kazališni rad - Premio Europa. To je jedan od najeksponiranijih dramskih pisaca Europe, uz to glumac, redatelj, pjesnik i scenarist.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više