Rijeka: Najavljena premijera "Suđenje Voloskom"

Predstava Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca" "Suđenje Voloskom", za koju je kazališnu adaptaciju po romanu Franca Vegliania napisao Gianfranco Sodomaco, u režiji Nina Mangana, premijerno će biti izvedena 27. ožujka, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ta predstava, rekao je ravnatelj Talijanske drame Sandro Damiani, bila je predviđena za prikazivanje tijekom protekle dvije godine, ali zbog nedostatka novca i organizacijskih problema nije mogla ući u program.

Premijera predstave bit će 27. ožujka, na Međunarodni dan kazališta. Autor romana "Suđenje Voloskom" Franco Vegliani (1915.-1982.) Tršćanin je koji je kao mladić živio u Voloskom pokraj Opatije i na otoku Krku. U Italiju je odselio 1945. godine. Riječka Talijanska drama uprizorila je 1996. njegov tekst "Granica".

U važnijim ulogama nastupit će Giulio de Benedetto, Caludio Trionfi, Bruno Nacinovich, Andrea Blagojević, Sara Alzetta i ostali.

Redatelj predstave Nino Mangano u svom pismu, budući da nije bio na tiskovnoj konferenciji, upozorio je na nedostatan marketing te predstave navevši kako se stvara dojam da je ona samo obveza riječkom HNK, a ne vrijedno kulturno djelo. Intendantica Mani Gotovac rekla je da je to djelo svakako trebalo bolje predstaviti u medijima.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više