Rijeka: Pljačkaš Generalturista priznao više razbojstava

NINOSLAV MIHELIN (30) iz Zagreba, koji je jučer u Rijeci uhićen pri pokušaju pljačke poslovnice Genaralturista, danas je istražnom sucu priznao da je u posljednjih godinu dana počinio još desetak razbojstava na tom području.

Priznao je sva kažnjiva djela za koja ga se sumnjiči, određen mu je 48-satni pritvor, a u tom roku očekuje se istražni zahtjev iz Županijskog državnog odvjetništva, rekao je sudac riječkog Županijskog suda Valentin Ivanetić, koji ga je saslušao.

Mihelin je jučer oko 11 sati, prijeteći plastičnim pištoljem, iz poslovnice Generalturista u središtu Rijeke opljačkao 25.000 kuna. Skupina građana, nakon izlaska iz poslovnice, onemogućila mu je bijeg, pa je nakon dolaska policije uhićen.

U kriminalističkoj obradi utvrđeno je da je Mihelin od prosinca 2002. na riječkom i opatijskom području, uz prijetnju oružjem, počinio deset razbojstava sa štetom od ukupno 192.000 kuna, te da je imao pomagača s opatijskog područja čiji identitet, radi istrage, nije otkriven.

Mihelina se sumnjiči i za dvije teške krađe u kojima je, zajedno s drugim pomagačem iz Rijeke, otuđio 28.000 kuna.

Najviše je pljačkao turističke agencije na opatijskom području, a sumnjiči ga se i za pljačku sportske kladionice i dvaju poštanskih ureda.

U slučaju dvaju razbojstava službenicima je prijetio ručnom bombom.

Riječka je policija na današnjoj konferenciji za novinare zamolila građane da se, zbog svoje sigurnosti, ne angažiraju u sprječavanju sličnih kažnjivih djela.

Pročitajte više