Rijeka- privedeno osam osoba zbog krivotvorenja novca

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci danas je privedeno osam osoba zbog osnovane sumnje da su krivotvorili novac, udružili se radi počinjenja kažnjivih djela, zloupotrebljavali opojne droge i počinili druga kažnjiva djela, izvijestila je danas PU primorskogoranska .

U priopćenju se ne navodi o koliko se novca radi, no po neslužbenim informacijama krivotvoreno je oko 100 tisuća kuna u apoenima po 1000 kuna.

Privedeni su nakon višemjesečnog operativnog rada Sektora kriminalističke policije i Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske. Organizirana skupina krivotvoritelja novca i počinitelja drugih kaznenih djela djelovala je na području Primorsko-goranske županije te u nekim drugim dijelovima Hrvatske.

U koordinaciji MUP-a, Uprave kriminalističke policije u suradnji s USKOK-om i Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci jučer je na području te županije uhićeno deset osoba nad kojima je provedena kriminalistička obrada, a u Istražni centar Županijskog suda danas je privedeno njih osam u dobi od 23 do 45 godina, navodi se u priopćenju.

Na temelju naloga istražnog suca obavljena je pretraga osoba i prostora koje su koristili te je pritom pronađeno više predmeta i sredstava koje su koristili za počinjenje kažnjivih djela.

Po neslužbenim informacijama, krivotvorenih 100 tisuća kuna otkriveno je u više hrvatskih gradova, a novčanice su krivotvorene u BiH.

Privedenima u Istražni centar istražni suci Ksenija Zorc i Vlado Bosner odredili su zadržavanje u pritvoru.

(Hina) xdsil yvkn

Pročitajte više