Rijeka spremna za doček Svetoga Oca

PRIPREME za doček Svetog Oca pape Ivana Pavla II. na putničkoj obali u riječkoj luci te u Bogoslovnom sjemeništu, koje će biti Papina rezidencija za trećega pastoralnog pohoda Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja, teku po planu te će do sutra biti završene, izjavila je danas Ksenija Linić, potpredsjednica riječkoga Odbora za doček Svetog Oca.

Na gatu Karoline Riječke, gdje će Papa stići katamaranom iz omišaljske luke, u tijeku su tehničke pripreme. Postavlja se razglas, pozornica, tepisi te oprema za silazak Pape s katamarana. Popodne će biti generalna proba, rekla je Linić.

U sjemeništu je sve spremno za dolazak pape Ivana Pavla II., u tijeku je ukrašavanje prostora, izjavio je rektor Ivan Milovčić.

Preuređen je hol gdje će Sveti Otac primiti hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića 5. lipnja te predsjednika hrvatske Vlade Ivicu Račana 8. lipnja.

Uređen je i apartman gdje će boraviti Sveti Otac i blagovaonica. U apartmanu je postavljen namještaj izrađen u riječkoj privatnoj stolarskoj radionici u svijetloplavoj i bijeloj boji sa zlatnim elementima, rekao je Milovčić.

U sklopu apartmana uređena je Papina privatna kapelica. Dijelovi sjemeništa kojima će se kretati Papa i njegova pratnja obloženi su drvom i prigodno ukrašeni slikama, a postavljena je i bista Ivana Pavla II.

Pročitajte više