Donacijom od 29 milijuna dolara ispunjene sve želje nastavnika državnih škola u SAD-u

Foto: Twitter
 
TVRTKA Ripple donirala je školama diljem SAD-a 29 milijuna dolara u svojoj kriptovaluti i time ostvarila snove svih nastavnika povezanih na web platformi za donacije, javlja CNN.
 
Tvrtka za internacionalne transakcije Ripple donirala je web platformi DonorsChoose.org 29 milijuna dolara u svojoj kriptovaluti (Ripple - XRP). Platforma povezuje nastavnike diljem SAD-a, a zahvaljujući donaciji ostvareni su svi njihovi zahtjevi - njih ukupno 35.647, koje je uputilo 28.210 nastavnika iz 16.561 državne škole.
 
"Nikada do sada nismo doživjeli dan u kojem bi se ostvarili snovi tolikog broja školskih razreda", rekao je osnivač platforme Donors Choose Charles Best.
 
Ogromna donacija Ripplea zapravo je veliko finale projekta web stranice #BestSchoolDay (Najbolji dan u školi). Stephen Colbert, koji je član upravnog odbora platforme Donors Choose, prije dvije godine je najavio da će platiti za svaki zahtjev školskih projekata u Južnoj Karolini, što je dovelo do pokreta BestSchoolDay.
 
"Više od 50 glumaca, sportaša i dobrotvora inspirirano je da financira razrede u svojim saveznim državama. Zajedno su donirali više od 14 milijuna dolara. Uslijedili su izljevi sreće i veselja", rekao je Best.
 
Pokret se kasnije povezao s tvrtkom Ripple, što je dovelo do ogromne donacije u istoimenoj kriptovaluti: "Mi u Rippleu želimo davati svojoj zajednici i svi cijenimo važnost obrazovanja u stvaranju nove generacije vođa", objavila je tvrtka u izjavi.
 
Tvrtka je navela da će donacija utjecati na približno 1 milijun učenika u državnim školama, a novac će iskoristiti za kupnju potrebnih materijala te projekte kao što su knjižnice u razredima i školski izleti. 

Pročitajte više