Rive pod vodom, nestalo struje, čule se i detonacije. Pogledajte snimke s obale

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

KAKO su i najavili prognostičari DHMZ-a strašno nevrijeme poharalo je noćas Jadran, a tek će se danas vidjeti ima li i kolika je nastala šteta. Mnogi su bili bez struje,  poplavljena su mnoga mjesta, a u Šibeniku su se čule i detonacije.

> Šaljite nam na mail desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice vlastite fotografije i snimke nevremena ili navedite tko je autor.

Istramet javlja kako su barke pod vodom.

Šibenik bez struje, stabla na ulicama

Jučer iza 18 sati u Šibeniku je nestalo struje, a nakon toga građani su čuli desetak detonacija u elektronaponskom postrojenju Bilice te vidjeli bljeskove iz smjera trafostanice.

Olujno jugo rušilo je stabla na šibenskim ulicama, a kako javlja šibenik.in a u Crnici je jak vjetar podignuo dio krova zgrade TEF-a.

Istra bez struje, poplave u Rijeci

Kako je javila Dalmacija Danas, prelaskom juga u lebić oko 23 sata došlo je do naglog dizanja razine mora na otoku Hvaru.

Bez struje su bili i dijelovi Istre.

Jako jugo u Rijeci podiglo je razinu mora te su poplavljene pojedine ulice na gradskoj tržnici i riva. Valovi prelaze preko lukobrana riječke luke.

Orkansko jugo srušilo je bor i zatvorilo promet na Krešimirovoj obali u zadarskom naselju Diklo. U Splitu je također bilo srušenih stabala po ulicama, ali i poplavljenih ulica.

Više od 200 dojava građana u Istri

Jugo koje je jučer divljalo Istrom izazvalo je niz problema. Od 13 do 23 sata, zbog najavljenih vremenskih nepogoda Županijski centar 112 Pazin zaprimio je više od 200 dojava građana o problemima na području Istre, javlja Glas Istre.

Po dojavama građana angažirane su nadležne službe (održavanje cesta, HEP, MRCC Rijeka, Lučka kapetanija, komunalna poduzeća, vatrogasci) i to na otklanjanju posljedica nevremena - iščupane limarije sa zgrada u Novigradu i Poreču, plavljenju podrumskih prostorija u Labinu i Kršanu, uklanjala su se porušena stabala, grane, kamenje, šljunak, voda i razbacana plastična signalizacija na prometnicama. Bilo je i nestanaka električne energije (dijelovi područja Pazina, Pule, Poreča i Buja još su bez struje te će se kvarovi rješavati tijekom jutra), odvezana su pojedina plovila, a zaprimljen je i zahtjev za pomoć dvojici surfera na području Umaga.

Cesta D75 na Antenalu bila je zatvorena za sav promet zbog vode na kolniku ("visokog mora") od 12.30 do 14.50, od 21.45 do 21.55 i od 22.40 do 05.40 sati, zatvorena je bila i cesta ŽC 5042 Višnjan – Tićan od 19.45 do 20.50 sati zbog stabla na kolniku. Vatrogasci su imali preko 90 intervencija na piljenju stabala i grana te uklanjanju istih s prometnica, ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, saniranju limova i krovova na zgradama, a koji su predstavljali opasnost za ljude i materijalna sredstva. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama uslijed vremenskih nepogoda. 

Pročitajte više