Roditelji dječaka iz balona će priznati krivicu za prevaru

RODITELJI "dječaka iz balona" u američkoj saveznoj držani Kolorado će sutra na sudu priznati krivicu za prevaru. Podsjetimo, roditelji su pozvali policiju navodeći da je njihov sin odletio u zrak balonom kućne izrade. Događaj su popratile najveće medijske kuće, a na kraju se ispostavilo da je "nestali" dječak cijelo vrijeme bio na tavanu obiteljske kuće.

Richard i Mayumi Heene će sutra, prema priopćenju Richardova odvjetnika, na sudu priznati krivicu. Prema ovim informacijama, roditelji dječaka će priznati krivnju za lažnu prijavu policiji što je, prema odvjetnikovim riječima, lakši prekršaj.

Richard Heene će priznati krivnju za kazneno djelo pokušaja sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, prenosi CNN. Za takvo kazneno djelo je prema saveznim zakonima moguće dobiti i kaznu zatvora, ali tužitelj traži samo uvjetnu osudu.

Prijetnja deportacijom Mayumi Heene je bila jedan od glavnih motivatora za sutrašnje priznanje. "Mayumi Heene ima, naime, japansko državljanstvo te bi zbog presude mogla biti deportirana, unatoč tome što su joj muž i djeca američki državljani", stoji u odvjetnikovom priopćenju.

Pročitajte više